Ga naar hoofdinhoud

Trainingen

Straatcontact – trainingen op maat

Onze trainingen

Straatcontact.nl maakt trainingen op maat. We hebben geen vaste pakketten en gebruiken de ‘input en wensen’ vanuit de opdrachtgever. We werken graag met praktijkvoorbeelden vanuit het eigen werkgebied. We besteden hier dan ook veel aandacht en tijd aan.
Diverse gesprekken met leidinggevenden en de werkvloer leiden tot een herkenbare training die aansluit bij de behoefte van de cursisten. Ons doel is om het kennispeil en de motivatie een impuls te geven.

Onze theorie

Straatcontact.nl gebruikt de theorie van de straat. De jeugd is onze inspiratie en als we de ’taal van de straat’ goed vertalen kunnen we gebruik maken van deze aspecten in het contact of de aanpak. Al vaak is gebleken dat onze trainingen een nieuwe inzicht en nieuwe energie geven bij de deelnemers.
De theorie die we gebruiken is op alle jeugdgroepen toepasbaar. Er kan zelf worden doorgebouwd naar het contact met andere moeilijke doelgroepen. Onze theorie is snel, praktisch en bruikbaar en beschreven in ons boekje: ‘straatcultuur’, effectieve aanpak van jeugdgroepen. Uiteindelijk leren we de cursisten om het straatgedrag te herkennen. Hierbij maken we gebruik van een door ons ontwikkelde tool. Hierbij staan de volgende woorden centraal:

– SCAN
– SPEL
– FUN

Doormiddel van deze scan-spel-fun® tool maken we inzichtelijk wat er gebeurd binnen een jeugdgroep. Als de cursist het gedrag van jongeren kan doorzien dan kun je hier handig gebruik van maken.

We brengen vervolgens het groepsdynamische proces van de jeugdgroepen in beeld. Deze groepsdynamische werking brengen we in beeld met het plusminmee® schema. Dit geeft een goed beeld van de jeugdgroep waar we in het contact rekening mee kunnen houden. Tevens is het een goede basis voor de uitvoering van de methodiek in de aanpak van jeugdgroepen. Het beeld wordt gebruikt in de training en kan direct gebruikt worden in de praktijk.

Agressie

Straatcontact.nl verzorgt ook praktijk / agressie trainingen voor. Hierbij staan praktijk casuïstiek en incidenten centraal. Straatcontact.nl kan de training laten aansluiten op landelijke ontwikkelingen zoals protocollen VPT (veilige publieke taken) en code (buschauffeurs) eisen. Meer over agressie trainingen. Kijk eens op onze pagina voor een rapportage over onze trainingen gemaakt door de NOS.