Ga naar hoofdinhoud

Wat doen wij?

Specialisten als het gaat om de aanpak van jeugdgroepen

Over Straatcontact.nl

Straatcontact.nl is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze partner als het gaat om de aanpak van jeugdgroepen. Het bedrijf is gestart in 2010 en inmiddels een begrip in Nederland. Maatwerk en praktisch werken staan centraal voor de werkwijze en methodieken.

Straatcontact.nl is opgericht door Patrick Smelt& Winny van der Wal. Beide werken dagelijks binnen het domein van jeugdproblematiek en het omgaan met lastig gedrag.

“Straatproblematiek aanpakken begint bij methodische benadering en een gecoordineerde aanpak”

Evident Based

Wij van Straatcontact hechten enorme waarde aan kwalitatieve methoden, welke bewezen effectief zijn. Wij werken niet alleen vanuit kennis en ervaring, maar ook middels beproefde methoden, welke bewezen effectief zijn.

Straatcontact is geregistreerd in de database Jeugdgroepen van het CCV.
Daarnaast hebben wij onze methoden laten toetsen door onderzoeksbureau Hans Broekhuizen Consultancy, een ervaringsdeskundige op het gebied van methodieken binnen het jeugdwerk.

Het rapport van Hans Broekhuizen Consultancy is hier te downloaden.

Onze partners

Patrick

Patrick is opgegroeid in een gezin met welzijnwerkers. Doordat zijn ouders werkzaam waren in het speeltuin en randgroepwerk, werd het werken met jongeren er bij hem al met de paplepel ingegoten. Hierdoor kan hij zijn kennis en ervaring inzetten om problematiek gericht aan te pakken

  • Jongerenwerker
  • Ervaring als wijkagent
  • Specialist op het gebied van jeugdgroepen

Patrick; ‘Iedere jongere kan een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing’.

Winny

Winny is van straat- en wijkagent doorgegroeid naar leidinggevende, trainer, coach en instructeur. Winny heeft zich gespecialiseerd in het ketenwerk en het ontwikkelen van plannen op maat ten aanzien van jongerenproblematiek. In de achterstandswijken heeft hij in verschillende functies samengewerkt met specialisten op het gebied van jongerenproblematiek en -aanpak.

  • Ervaringsdeskundige op het gebied van jongerenwerk
  • Al jaren werkzaam in het ketennetwerk
  • Regiseur op het gebied van jongerenwerk

Winny; ‘jongeren zijn vaak een spiegel voor de volwassenen en hun acties’. 

Trainingen

Trainingen zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van Straatcontact.nl.

Straatcontact.nl is ooit begonnen met trainingen met betrekking tot het gedrag van jongeren en jeugdgroepen. Deze trainingen werden al snel gevolgd door politieagenten, jongerenwerkers, (jeugd)boa’s, docenten, jongeren, bewoners en sportwerkers. Dit werd dit uitgebreid naar meerdere doelgroepen zoals het openbaar vervoer, de ambulance en de brandweer. De theorie bleek goed bruikbaar als zijnde een praktische agressie tool om incidenten te helpen voorkomen. Cursisten noemen de onderdelen vanuit de training praktisch, herkenbaar en direct toepasbaar. Onze trainers worden vaak geëvalueerd als gepassioneerd, energiek, en men ervaart een ruime ervaring en actieve manier van trainen. Dit is iets waar we ontzettend trots op zijn en nog elke dag nastreven.

Straatcontact verzorgt zelf trainingen en wordt ingehuurd door instellingen en instanties. Hierbij staat maatwerk centraal. Wij verzorgen regelmatig trainingen en workshops in samenwerking met NIVOO, SPV, diverse onderwijs instellingen (MBO/HBO) en de politieacademie.

Methodieken

Straatcontact.nl heeft een methodiek ontwikkeld ten behoeve van de aanpak van jeugdgroepen. Hierin staat de groepsdynamische werking binnen een jeugdgroep centraal. Deze methodiek is inmiddels uitgegroeid tot een beproefd instrument en ingezet in veel gemeenten. De methodiek is officieel geregistreerd als ‘methode Straatcontact’ maar wordt in de wandelgangen vaak de plusminmee® methodiek genoemd. Inmiddels zijn er meer dan 250 jeugdgroepen die gebruik maken van deze methodiek, als onderdeel van de aanpak of als instrument voor de monitoring. Zowel grote en kleine gemeenten gebruiken deze methodiek als instrument om alle ketenpartners éénduidig te laten samenwerken in de aanpak van jeugdgroepen.

Methode

Methode

Methode

Methode

Onze projecten

Winny en Patrick werken door heel Nederland en daarbuiten met jeugdgroepen, ketenpartners, bestuurders aan een betere samenleving en ketenaanpak. Wij worden vaak omschreven als betrouwbaar, snel, ervaren en vooral praktisch.  Vraag andere naar de ervaringen in de samenwerking met ons.

Project jongerenwerk gemeente Ede

Straatcontact gaat een nieuwe samenwerking aan met een de gemeente Ede om op het gebied…

Project jongerenwerk gemeente Ede

Straatcontact gaat een nieuwe samenwerking aan met een de gemeente Ede om op het gebied…

Project jongerenwerk gemeente Ede

Straatcontact gaat een nieuwe samenwerking aan met een de gemeente Ede om op het gebied…